Coachen in de natuur

Wandelen in de natuur geeft soms net een andere dimensie aan de gesprekken. Het geeft letterlijk ruimte, wat heel prettig kan werken. In de natuur zijn is eigenlijk altijd een goed idee, dit blijkt ook wel uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken. Het vermindert stress, aangezien je stress hormoon cortisol daalt, net als je hartslag. Ik vind het zelf vooral prettig om te merken dat je hoofd leger raakt als je in de natuur bent. De piekerzaken die er waren, krijgen meer perspectief en afstand.

wandelcoaching_jolien-van-der-wal-coaching

Als je buiten in de natuur aan het wandelen bent, worden beiden hersenhelften gestimuleerd. In het dagelijks leven zit je misschien wel (te) veel aan de linkerkant in je hoofd. De rechterkant wordt dan te weinig geprikkeld. Juist hier zit jouw creativiteit en zo kan door het lopen een nieuw inzicht naar boven komen. Hiernaast maak je door het wandelen ook endorfine (ons gelukshormoon ) aan. Wanneer je een wandeling start ben je vaak nog volop bezig in jouw gedachtestroom, tijdens het wandelen word je rustig en ga je helder nadenken.

Wandelen en praten is een fijne combinatie. De setting kan soms wat relaxter worden ervaren, want je hoeft elkaar niet aan te kijken en praten hoeft niet altijd. Een ander bijkomend voordeel is dat doordat jij wandelt en bewust de natuur gaat gebruiken, je dichter bij je intuïtie komt. Je zal hierdoor nieuwe inzichten en inspiratie op doen.

Coachen in de natuur is een van de vele mogelijkheden. Je voorkeur kan uitgaan naar alleen wandelcoaching, maar het kan ook zijn dat je de mogelijkheden graag wilt afwisselen. Dit is allemaal mogelijk. Het gaat om jou en jouw behoeftes en wensen. Hier ruimte voor innemen is juist iets wat je mag leren. Hier gaat het om het nemen van jouw persoonlijke leiderschap. Check in bij jezelf, waar heb ik behoefte aan en geef dit bij mij aan, zodat we de coaching op maat maken.

Ik heb al vele wandel gesprekken gevoerd in lage Vuursche (20 min vanaf Utrecht), hier heb je fijne en rustige routes door afwisselende landschappen. Maar ook de Eemnesser polder leent zich heel goed voor prettige gesprekken. Keuze en variatie zat.

Lage Vuursche

Heb je nog vragen, schroom niet om me te contacten!

Groeten Jolien

Berichten

Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
trauma release
De impact van het onderdrukken van emoties.

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben. Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover. Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar

Lees meer