De impact van het onderdrukken van emoties.

trauma release

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben.

Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover.

Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar het is een oprecht verlangen.

Mijn rode draad is mijn gevecht met emoties en gedachtes, oftewel mijn negatief geloof. Het mag er niet zijn en het hoort er ook niet te zijn (even simpel uitgelegd)

Vanuit je mind kan je veel stappen maken en groei creëren, maar je lichaam heeft alle feiten en is de spiegel van je mind. Alles wat je (onbewust) onderdrukt komt tot uiting via je lichaam.

Tijdens een trauma release opleiding die ik heb gevolgd, heb ik ervaren en gezien wat de impact is van het onderdrukken van emoties en het opslaan van stress en trauma. Schrik niet van het woord trauma, want iedereen heeft trauma, alleen in welke mate is voor iedereen anders.

Ten tijde van trauma blijft het lichaam vaak achter in bevriezing. De fase vluchten of vechten wordt daardoor overgeslagen, met als gevolg dat al die energie in het lichaam blijft opgeslagen. Dit kan zorgen voor lichamelijke of geestelijke klachten.

De body remembers trauma therapie ondersteunt het natuurlijke proces van je lichaam om chronische spanning, zelf beperkende patronen en emotioneel trauma los te laten.

Als gecertificeerd coach geloof ik 100% in groei en zelfontwikkeling, middels bewustwording, kennis en inzichten. Maar soms is dat niet genoeg, ademtherapie en methodes die gericht zijn op het loslaten van energie in je lijf, kunnen een geweldige aanvulling zijn.

Ik ben dan ook nog lang niet klaar met deze nieuwe tak van sport, ik ga door met leren, groeien en ervaren. Want inmiddels durf ik wel te zeggen dat mijn lichaam vóór mij werkt, in plaats van tegen mij én dat emoties wel zo gruwelijk welkom en belangrijk zijn! Want dat zorgt voor sturing, dat is je kompas.

Wil je meer weten? Stuur me een berichtje, alles is welkom.

 

 

Berichten

Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
weerstand en overgave
Wat als er geen weerstand meer?

Stress is niks anders dan weerstand tegen de huidige situatie. Wat als er geen weerstand meer zou zijn? en jij volledig kan meebewegen met de tijd? Hoeveel tijd spendeer jij (onbewust) aan het willen begrijpen van jezelf, de code kraken, zodat je er bent, zodat het duidelijk is, zodat alle antwoorden er zijn? Onbewust ben ik hier veel energie aan kwijt geweest. Ik heb nieuws voor je, misschien opbeurend of misschien teleurstellend; Er is geen

Lees meer