De kracht van niets doen

kracht van niets doen

Wat is jouw ‘poelgrootte’? Sorry mijn wat?!@

We worden geboren met een genetisch vastgelegde poelgrootte. Jouw poelgrootte geeft aan hoeveel je aankan. Als onze energiepoel gevuld is voelen we ons energiek en vitaal. Als onze poel is leeggelopen, voelen we ons passief en lusteloos.

Je lichaam geeft precies aan hoe het met jouw status gesteld staat. Alleen leren we niet hoe we ons lijf kunnen interpreteren. Vroeger was dat ook minder relevant, maar in de huidige tijden is het nodiger dan ooit. Je kunt dan namelijk op tijd bijsturen, indien nodig.

Je kan de poel aanvullen met activiteiten die ontspanning geven. Denk aan sporten, lezen, slapen, vrijen, stoeien, ademen, luisteren, kijken en genieten van de stilte. Niets doen is hip, alleen we zien het als verloren tijd. Maar juist in deze ‘verloren’ tijd, laten onze hersenen enorm veel activiteit zien.

De kracht van niets doen is groot!

Iedereen bezit dus een andere poelgrootte van nature. Ik geloof daarom ook in 1 op 1 coaching, want je gaat samen op zoek naar jouw specifieke balans. Voor iedereen is dit anders, het is absoluut maatwerk.

Stop daarom ook het vergelijken van jouw situatie of gedrag. Inventariseer jouw poelgrootte, jouw normen en waarden, jouw ambities, jouw belemmeringen en jouw definitie van succes. Dit resulteert in een persoonlijke gebruiksaanwijzing. Die gebruik om je eigen om koers te gaan varen, zodat het echt klopt en past voor jou.

“Want als je wil leren, heb je een ander nodig. Zelf zie je wat je toch al zag”. – Ina Ahuis

Berichten

Burn out coach
Start je in balans of uit balans?

Wat is realistischer; “Start” je vanuit balans en vliegen we dan her en der de bocht uit? Of zijn we standaard uit balans en op zoek naar balans? Balans, het lijkt wel the holy grail tegenwoordig. Bij iemand in balans denk ik toch aan een boeddhist die ergens op een kleedje, lekker zen zit te wezen. Ik schrijf dit met een lichte irritatie, want ja ik denk dat ik ook wat makkelijker zen word zonder

Lees meer
Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer