Vertrouwen

Blog 'Geloof in jezelf'

‘Geloven in jezelf’, hoezo is dat hard werken en geen automatisme?

Misschien een gekkige uitspraak van een ‘coach’? Ik kan jullie verzekeren dat ik ondanks alle kennis en zelfinzichten echt niet de hele dag zen zit te zijn op een berg.

Geloven in jezelf voelde voor mij soms als een soort van misplaatste arrogantie. ‘Want wie ben ik wel niet om die ruimte in te nemen”?

Ik vond vooral dat je gewoon hard moest werken en laten zien dat je het waard bent. The other way around dus, eerst zien en dan geloven.

Eerst mijn HBO netjes afronden en dan geloven. Eerst mijn eerste baan en promotie binnenhalen en dan geloven. Eerst mijn 2e baan binnenhalen en dan geloven. Eerst de goedkeuring van 300 anderen en dan geloven. Eerst nog 20 opleidingen afronden en dan geloven…etc.

Wat heeft mij dat gebracht? Ten eerste dat je nooit in het nu leeft, want je bent alleen maar bezig met het managen van de toekomst. Alles wat ik allemaal nog goed moest gaan doen, voordat ik zou kunnen geloven.

Daarnaast ben je eigenlijk nooit trots, want wat heeft terug kijken voor zin? Het is nooit af, want de volgende uitdaging staat alweer voor de deur.

‘Blijf eerst maar is presteren op dit niveau’ en dan zien we wel weer verder.

Een pijnlijke conclusie waar gelukkig wel beweging in kan ontstaan. Precies daarom ben ik me gaan ontwikkelen als coach en als mens. Want het is oprecht niet normaal hoeveel je kan groeien en leren in zoveel opzichten, als je de tools maar hebt en investeert in de tijd en ruimte voor jezelf.

Wat betekend beweging? Dat betekend dat je tijd en aandacht voor deze overtuiging (of anderen) gaat creëren. Je kan pas verder als je je bewust bent van je eigen verhaal.

Door te leren voelen (ja daar is weer, het woord waar ik óók jeuk van kreeg) leer je waar je van ‘aan’ gaat. Waar zit je passie? Wat zijn jouw drijfveren?

Ik weet nu dat als je echt vanuit je energie en passie werkt, je ruimte maakt om te gaan geloven. Want dit gaat niet van de een op de andere dag. Het is keihard werken, stap voor stap en vergt dagelijkse aandacht.

Dankbaar zijn voor wat er nu is, is een prachtige manier om meer te voelen en in te tunen op je gevoel. Maar dankbaar zijn voor de toekomst is nog een mooiere tool.

Want hoe ziet je toekomst er dan uit? Hoe voelt dit, wat doe je? Wat doe je niet? En kan en mag je daarin geloven? Hoe zou het zijn om eerst te geloven en dan te zien?

En zou je nu al kunnen geloven dat dit plaatje er gewoon nú al is?

Merk je bij jezelf een discrepantie, tussen het nu en hoe je wilt dat het is? Is het voor jou de tijd dat je ermee aan de slag wilt gaan? Plan een gratis inzicht en kennismakingsgesprek in, met 1 druk op de knop in mijn digitale agenda. Zie link in comments.

Liefs Jolien

Berichten

Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
Jezelf zijn
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
trauma release
De impact van het onderdrukken van emoties.

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben. Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover. Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar

Lees meer