Hoe werkt een coachinstraject?

Hoe werkt een coachingstraject

In de basis geeft coaching je weer richting, zodat je niet meer geleefd wordt, maar weer de regie pakt over je leven. Je weet wie je bent, je weet wat je wil en je integreert deze waardes in je leven.

Je zorgt goed voor jezelf en kent je eigen gebruiksaanwijzing. Je handelt niet meer vanuit angst. Daarnaast ervaar je meer rust, aangezien je je emoties beter kan dragen en ze niet meer met je aan de haal gaan. Je kan bij mij 3 verschillende trajecten volgen. Traject 1 is het “Groei en Ontwikkel traject” en traject 2 is meer gericht op het herstel bij een Burn out en in traject 3 zoomen we op de verschillende loopbaanuitdagingen. Tijdens het kennismakingsgesprek bekijken we welk traject op dit moment het beste bij jou behoeftes past. Het kan ook zijn dat we merken dat je toch liever begint met losse gesprekken, dit kan uiteraard ook.

Technieken

Tijdens de trajecten maak ik gebruik van, afhankelijk van het onderwerp en de gewenste gedragsverandering, technieken zoals; NLP (Neurolinguïstisch programmeren), Transactionele analyse, DISC en Voice Dialogue.

Hoeveel tijd zit er tussen de gesprekken?

Na een gesprek gebeurt er op bewust en onbewust niveau nog veel. Alles moet landen en bepaalde inzichten volgen automatisch. Dit kost tijd en energie, daarom spreken we vaak 1 x in de 2 a 3 weken af, zodat je voldoende tijd hebt om met alle informatie en kennis aan de slag te gaan. Maar ook dat je alles rustig kan bezinken.

Meestal geef ik een aantal specifieke opdrachten mee als huiswerk. Dit draagt enorm bij aan het behalen van je doelen en resultaten. Jouw eigen inzet is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een traject.

Wat mag je van mij verwachten?

  • Veiligheid en vertrouwen staan bovenaan & zijn heilig
  • Een kundig en stevig opgeleide coach
  • Een pragmatische, geduldige en nuchtere insteek
  • Af en toe liefdevol confronterend
  • Humor, het hoeft zeker niet alleen zwaar te zijn
  • Oprechtheid, ik vind niks gek

Is een coachingstraject duur?

De vraag is denk ik eerder, hoeveel is een evenwichtig leven je waard? Waarbij ontspanning, rust, focus en bewustwording de uitgangspunten zijn? Naast meer plezier en eindelijk weer stralen.

Het is een investering in jezelf en niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. Want het doel is dat je tools en inzichten verkrijgt waar je de rest van je leven wat aan hebt en op terug kan vallen.

Zodra je je eigen gebruiksaanwijzing hebt, ben je zelfredzaam. Dat is maar goed ook, want het leven blijft onderhevig aan veranderingen. Hoe je daar mee omgaat bepaalt hoe het met je gaat en dus hoe je je voelt.

Daarnaast merk ik dat in de praktijk, veel werkgevers zeer positief tegen over de vergoeding van een coachingstraject staan. In veel gevallen loopt de facturatie dus via de werkgever. Stuur mij even een bericht, zodat ik jou de informatie kan doorsturen die voor je werkgever relevant is.

We worden met de dag alleen maar drukker en leggen de lat hoger. Tegelijkertijd leren we niet hoe we met die druk om kunnen / moeten gaan. Gaat dit over jou?

✅ je bent vermoeid en hebt moeite met ontspannen?

✅ je kan je vinger niet precies leggen op het probleem, maar je voelt wel onrust en spanning

✅ Je begint te twijfelen aan jezelf en kan minder goed dingen loslaten

✅je wil jezelf wel rust en ruimte gunnen, maar hoe in godsnaam #&#!geen idee!

Weet dat je hier écht verandering in kan aanbrengen. Voor nu en voor de toekomst. Zodat je maximaal kan blijven leven, maar wel op een gezonde en duurzame manier. Mocht je nog meer willen weten? Stuur me berichtje, alles is welkom.

Groeten Jolien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berichten

Jezelf zijn
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
trauma release
De impact van het onderdrukken van emoties.

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben. Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover. Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar

Lees meer
weerstand en overgave
Wat als er geen weerstand meer?

Stress is niks anders dan weerstand tegen de huidige situatie. Wat als er geen weerstand meer zou zijn? en jij volledig kan meebewegen met de tijd? Hoeveel tijd spendeer jij (onbewust) aan het willen begrijpen van jezelf, de code kraken, zodat je er bent, zodat het duidelijk is, zodat alle antwoorden er zijn? Onbewust ben ik hier veel energie aan kwijt geweest. Ik heb nieuws voor je, misschien opbeurend of misschien teleurstellend; Er is geen

Lees meer