Hoe werkt een coachinstraject?

Hoe werkt een coachingstraject

In de basis geeft coaching je weer richting, zodat je niet meer geleefd wordt, maar weer de regie pakt over je leven. Je weet wie je bent, je weet wat je wil en je integreert deze waardes in je leven.

Je zorgt goed voor jezelf en kent je eigen gebruiksaanwijzing. Je handelt niet meer vanuit angst. Daarnaast ervaar je meer rust, aangezien je je emoties beter kan dragen en ze niet meer met je aan de haal gaan.

Merk jij aan jezelf dat er de laatste tijd veel onrust aanwezig is? Heb je last van fysieke klachten en of wordt je lontje korter? Vaak merk je aan je energie level en je slaap dat het niet loopt zoals het zou moeten. Maar je hebt geen idee waar je moet beginnen, want elke eerste stap is er eigenlijk al 1 te veel. Als je dit bij jezelf merkt, dan is het raadzaam om hulp in te schakelen. Ik begeleid je tijdens de herstel periode en we gaan aan de slag op verschillende lagen.

Ik heb een algemene coachingsopleiding afgerond (NOBCO gecertificeerd) evenals de specialisatie Stress en Burn-out. Daarnaast heb ik onlangs de opleiding Trauma release and Breathwork afgerond. Ik kan je dus begeleiden met alle cognitieve uitdagingen, maar we kunnen ook fysiek aan de slag met ontspanning en loslaten. We bepalen en bespreken samen waar de meeste behoefte aan is. Tijdens een stress release sessie leer je hoe je op een totaal natuurlijke en veilige manier spanning kan loslaten. Zodat je lichaam weer in de oorspronkelijke kalme, ontspannen en gebalanceerde staat van zijn komt.

Technieken

Tijdens de trajecten maak ik gebruik van, afhankelijk van het onderwerp en de gewenste gedragsverandering, technieken zoals; NLP (Neurolinguïstisch programmeren), Transactionele analyse, DISC, de ademhaling, Ontspanningsoefeningen en Voice Dialogue.

Hoeveel tijd zit er tussen de gesprekken?

Na een gesprek gebeurt er op bewust en onbewust niveau nog veel. Alles moet landen en bepaalde inzichten volgen automatisch. Dit kost tijd en energie, daarom spreken we vaak 1 x in de 2 a 3 weken af, zodat je voldoende tijd hebt om met alle informatie en kennis aan de slag te gaan. Maar ook dat je alles rustig kan bezinken.

Meestal geef ik een aantal specifieke opdrachten mee als huiswerk. Dit draagt enorm bij aan het behalen van je doelen en resultaten. Jouw eigen inzet is een belangrijke voorwaarde voor het slagen van een traject.

Wat mag je van mij verwachten?

  • Veiligheid en vertrouwen staan bovenaan & zijn heilig
  • Een kundig en stevig opgeleide coach
  • Een pragmatische, geduldige en nuchtere insteek
  • Af en toe liefdevol confronterend
  • Humor, het hoeft zeker niet alleen zwaar te zijn
  • Oprechtheid, ik vind niks gek

Is een coachingstraject duur?

De vraag is denk ik eerder, hoeveel is een evenwichtig leven je waard? Waarbij ontspanning, rust, focus en bewustwording de uitgangspunten zijn? Naast meer plezier en eindelijk weer stralen.

Het is een investering in jezelf en niet alleen voor nu, maar vooral ook voor de toekomst. Want het doel is dat je tools en inzichten verkrijgt waar je de rest van je leven wat aan hebt en op terug kan vallen.

Zodra je je eigen gebruiksaanwijzing hebt, ben je zelfredzaam. Dat is maar goed ook, want het leven blijft onderhevig aan veranderingen. Hoe je daar mee omgaat bepaalt hoe het met je gaat en dus hoe je je voelt.

Daarnaast merk ik dat in de praktijk, veel werkgevers zeer positief tegen over de vergoeding van een coachingstraject staan. In veel gevallen loopt de facturatie dus via de werkgever. Stuur mij even een bericht, zodat ik jou de informatie kan doorsturen die voor je werkgever relevant is.

Weet dus dat het anders kan en mag. Mocht je nog meer willen weten? Stuur me berichtje, alles is welkom.

Groeten Jolien

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berichten

Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
Jezelf zijn
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
trauma release
De impact van het onderdrukken van emoties.

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben. Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover. Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar

Lees meer