Loopbaankeuzes, wat zijn jouw waardes?

Loopbaancoaching

Merk jij dat er angsten en beperkingen ontstaan wanneer je nadenkt over de toekomst? Je wilt zo graag stappen zetten, maar meteen rijst de vraag: “HOE DAN” en “WAT WIL IK DAN”?

Dit is volstrekt logisch, helemaal wanneer je het biologische systeem bekijkt. Delen van jouw brein blijven het liefst vol automatisch werken, want dit kost het minste energie. Dus alles wat nieuw en oncomfortabel is, zou het brein graag willen vermijden.

Terwijl je (werkende) leven inrichten volgens jouw waarden, je zo ontzettend veel kan brengen. Als ik voor mezelf spreek, uit zich dat in een interne rust en focus. Dit resulteert voor mij in een bepaalde levensvreugde en energie. Alleen is het niet echt zo dat elke dag alleen maar genieten is, want het brengt ook uitdagingen en zorgen met zich mee. Want ja de financiële zekerheid is minder geworden, alles komt op mijn schouders neer (zo voelt het dan iig 😊)

Dagelijks ‘moet’ ik de confrontatie aan met mezelf, want als ik niks onderneem, gebeurt er ook niks. Dus face it and embrace it en F*&$*k de angst. De angst hoeft niet overboord, accepteer het en neem hem gewoon onder je arm subtiel mee. De combinatie tussen mezelf een lekkere schop onder mijn kont geven en echt compassie voelen is een fijne.

Maar zodra ik de kriebels weer voel, na een waardevol coachingsgesprek, nou dan weet ik weer waar ik alles voor doe. Het opmerken bij de ander van meer rust, focus en een andere mindset brengt mij voldoening.

We leren nergens ontdekken wat onze waardes en drijfveren zijn. We leren niet waar we nou echt van aan gaan.

Daarom wil ik jou graag helpen met deze zoektocht. (Loopbaan) coaching brengt jou een plan, een richting en focus, je hoeft alleen maar nieuwsgierig te zijn en uiteindelijk geef je jezelf je eigen gebruiksaanwijzing, hoe mooi is dat!

Je kan alvast een eerste stap zetten, door gratis mijn e-book te downloaden. Volledig vrijblijvend, het geeft je inzicht in de 8 stappen die jij kan zetten naar een leven met meer focus en energie.
Mocht je nog vragen hebben? Je weet me te vinden, anytime.

Jolien

#coaching #mindset #energie #loopbaancoaching #loopbaancoach #bewustwording #transformatie #waarden #groei

Berichten

Burn out coach
Start je in balans of uit balans?

Wat is realistischer; “Start” je vanuit balans en vliegen we dan her en der de bocht uit? Of zijn we standaard uit balans en op zoek naar balans? Balans, het lijkt wel the holy grail tegenwoordig. Bij iemand in balans denk ik toch aan een boeddhist die ergens op een kleedje, lekker zen zit te wezen. Ik schrijf dit met een lichte irritatie, want ja ik denk dat ik ook wat makkelijker zen word zonder

Lees meer
Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer