over mij

Ook in mijn leven zijn er onrustige en stressvolle periodes geweest. Dit negeren, je kop in het zand steken en harder gaan werken, zijn de meest voor de hand liggende strategieën. Maar ondertussen heeft deze aanpak veel invloed op je mentale en fysieke gesteldheid.

Tijdens mijn studie werd ik al geconfronteerd met mijn drive en ambities. Ik wilde altijd leveren en presteren, dit kwam voort uit een intrinsieke drive, maar tegelijkertijd moet ik ook bekennen dat ik de goedkeuring van anderen erg prettig vond. Ik maakte te weinig ‘eigen’ keuzes. Alles uit het leven willen halen, zonder grenzen en zelfkennis is geen gezonde combinatie. Dit besef kwam pas veel later in mijn leven. 

Daarnaast zorgt de moderne wereld voor zoveel mogelijkheden, maar ook voor afleiding en constante stress. Hier kan ons brein helemaal niet mee omgaan. Het is cruciaal om je focus te kennen en te zorgen voor voldoende ontspanning. Want leuk en opladen zijn niet hetzelfde.

Ik heb altijd al veel interesse gehad in het menselijke brein en persoonlijke ontwikkeling. In de periode dat ik werkzaam was als leidinggevende en als projectmanager in de media en marketing wereld, heb ik verschillende coachingstrajecten mogen doorgelopen.

Voor mij is het enorm waardevol geweest om meer te leren over mezelf. Weten wie je bent en wat je wilt in het leven vormt een belangrijke basis voor de toekomst. Want het leven kent ups en downs, hoe je daar tegen aan kijkt en mee om gaat bepaalt jouw mate van tevredenheid. Jezelf kennen is dus relevant en als je dit combineert met de benodigde kennis over de werking van stress, je brein, mindset en focus creëer je een stevige basis. 

Zodra je jezelf beter kent, kun je de rest van je leven zo gaan inrichten dat het past en werkt voor jou. Want hoe zou het zijn als je beter je grenzen kan bewaken, als je daardoor nog steeds maximaal kan leven, maar wel vanuit een gezonde en meer tevreden balans?

Ik heb in 2020 mijn baan opgezegd,  heb diverse opleidingen gevolgd en inmiddels ben ik alweer bijna drie jaar zelfstandig met mijn eigen bedrijf in persoonlijke groei en coaching. 

Mijn missie kan ik nu tot leven brengen, namelijk jou leren omgaan met emoties,  gedachtes en belemmerende overtuigingen, zodat je op een ontspannen, gezonde en zinvolle manier jouw leven kan leven. Dat ik je hierbij op een nuchtere en oprechte manier kan helpen, geeft mij voldoening. 

Persoonlijke ontwikkeling is in mijn optiek voor iedereen waardevol. Want we hebben allemaal blinde vlekken & overtuigingen in ons systeem, waar we ons (nog) niet bewust van zijn. Misschien herken je bij jezelf ook wel een bepaalde allergie bij woorden als; vertragen, meer in contact komen met je gevoel, zelfliefde of mindfulness? Dit heb ik ook hele lange tijd gehad.

De zin “laat het er zijn” gaf mij spontane rillingen. Maar in je allergie schuilt je uitdaging én je potentie om te groeien. Je hebt alleen een open blik nodig en je moet de eerste stap zetten. Daarna pakken we het samen verder op.

Op een nuchtere en overzichtelijke manier. Als coach leer ik jou de juiste tools, zodat jij weer door kan, maar dan wel op een gezonde en zinvolle manier. , 

 

Plan gratis inzicht en kennismakingsgesprek

Je kan met 1 druk op de knop een gratis inzichtensessie aanvragen in mijn agenda. Tijdens dit gesprek kan je in vertrouwen je verhaal delen met mij. Ik kan je misschien al een beetje op weg helpen en wat tips en tricks delen. Het is helemaal vrijblijvend. 

Accreditaties

Ik heb een afgeronde post HBO coachingsopleiding (2020). Daarnaast heb ik in 2021 de stress en burn-out opleiding afgerond. Als coach vind ik betrouwbaarheid en kwaliteit erg belangrijk. Daarom heb ik mij verbonden aan NOBCO.

Met bovenstaande opleidingen is er voldoende kennis en aandacht voor het cognitieve deel. Maar stress kan het lichaam ook vastzetten, dit kan zich uiten d.m.v. verschillende fysieke klachten. Inmiddels heb ik de opleidingen Body Remembers Trauma Therapie (BRTT) en Trauma release & Breathwork (TRB) afgerond (2022) en kan ik jou begeleiden in het loslaten van chronische spanning, met als doel diepe ontspanning, (innerlijke) vrijheid en lichamelijke gezondheid.

Nobco coach Jolien van der wal
Wat anderen zeggen
Wat anderen zeggen over Jolien als coach
Rob - 31 jaar
"In contact gekomen met Jolien omdat ik met vragen zat waar ik hulp bij kon gebruiken. Samen een coachingstraject ingegaan waarbij ik haar als rustig, betrokken en deskundig heb ervaren. Ze heeft een open persoonlijkheid, stelt je snel op je gemak en weet goede, nieuwe inzichten te geven. Een passende, persoonlijke aanpak, afgestemd op de situatie maakte het enorm waardevol voor mij."
Wat anderen zeggen
Full 1
Testimonials
Caroline - 44 jaar
"Ik heb coaching door Jolien als zeer waardevol ervaren. Zij wist een vertrouwde omgeving te creëren waarin ik mij veilig en gehoord voelde. Ik begon mijn verhaal met enige schaamte maar zij gaf mij direct het gevoel dat zij als coach zonder oordeel naar mij luisterde; dat was voor mij heel geruststellend.

Jolien stelde de juiste vragen waardoor ik erachter kwam dat mijn initiële coachingsvraag verband had met een onverwerkt trauma uit mijn jeugd. Zij heeft mij goede tools gegeven om dit trauma aan te pakken en een plek te geven, wat mij veel rust heeft gegeven. Coaching door Jolien is voor mij geëindigd in een succesverhaal, waar ik haar zeer dankbaar voor ben. “
Full 1
Full 1
Testimonials
T.N. (man) - 26 jaar
“Jolien heeft mij geholpen om bewuster te worden van emoties waar ik niet bewust van was, maar wel invloed hadden op mij. Dit heeft erin geresulteerd dat ik duidelijker mijn grenzen kan aangeven, wat mij uiteindelijk weer meer rust brengt.

Zit je ook met zoiets, aarzel dan niet om met Jolien in gesprek te gaan, de gesprekken zijn open, je kunt zoveel of zo weinig vertellen als je wilt. Zij weet de juiste aanknopingspunten wel te vinden!"
Full 1
Testimonials
Testimonials
Sascha- 22 jaar
"Ik heb super veel geleerd van het coachingstraject met Jolien. Ik heb geleerd minder streng voor mezelf te zijn, meer mezelf te zijn en meer stil te staan bij al het moois het leven te bieden heeft (met hier en daar een rollercoaster aan emoties).

Ik zat niet erg lekker in mijn vel in het begin van corona en Jolien heeft me door goede gesprekken me bewust gemaakt van bepaalde onverwerkte emoties en gebeurtenissen waar ik niet van wist dat ik er mee kampte.

Ik heb altijd alles bij haar kwijt gekund, waarbij zij een niet-oordelend luisterend oor,
waarbij ik ook het idee had alles kwijt te kunnen. Door goed te luisteren, te
relativeren, en de juiste kritische vragen te stellen zijn we samen tot een gelukkigere
Sascha gekomen.

Jolien is hierin ontzettend behulpzaam geweest"
Testimonials
Testimonials
Testimonials
Tessa - 30 jaar
"Ik ben tot veel inzichten gekomen en Jolien heeft me op een hele prettige manier door dat proces begeleid. In mijn proces heb ik geleerd om soms mijn emoties van mijn gevoel te scheiden zodat ik veel beter mijn behoeften uit kan spreken naar mezelf en anderen toe.Dit doet Jolien op een hele respectvolle en persoonlijke manier, met veel diepgang maar wel down-to-earth. Jolien heeft het hele traject veel respect gehad voor mijn proces en liet zich niet leiden door een agenda maar door mijn gevoelens en inzichten en pakte door op wat ik nodig had op dat moment.Ik heb aan Jolien te danken dat ik een goed gevulde toolbox heb gecreëerd waarmee ik in verschillende tijden goed voor mezelf kan zorgen. Daarnaast denk ik dat je nooit klaar bent met coaching en ik zal daarom ook zeker bij Jolien terugkeren bij een volgende coachingsvraag".
Testimonials
Wat anderen zeggen
Wat anderen zeggen over Jolien als coach
Milan - 33 jaar
'Via mijn werkgever ben ik bij Jolien terecht gekomen voor een coachingstraject. Dit is zo goed bevallen dat ik na een baanwissel dit traject voor mezelf heb doorgezet.

Jolien is iemand met een open mind die een veilige omgeving weet te creëren waardoor ik me als coachee vertrouwd voel om de diepgang in te durven gaan. Ze weet door de juiste vragen te stellen en door de juiste oefeningen de juiste snaren te raken, die de kern vormden van mijn coachingsvragen.

Hoewel dit soms erg confronterend was, heb ik enorm veel geleerd over mezelf en over hoe een mens functioneert in een snelle wereld die vol zit met veranderingen. Ik kan nu beter mijn gedachten en gevoelens scheiden van elkaar en betere keuzes maken die goed voor me zijn.'
Wat anderen zeggen
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow