The struggle is real, zou de perfecte balans bestaan?

The struggle is real, bestaat de perfecte balans ?

To be honest, nee ik denk het niet. Daar schuilt ook juist de kracht in, niet alles is maakbaar.
Als ze volledig uit gebalanceerd zijn, kan je ook wel zeggen dat je in een fijne flow zit. Je bent in verbinding, met je waardes, je intenties, je focus en je zijn. Is dat dan perfectie? Nee, want het zijn ook vaak momenten.

Maar door jouw balans hoog op de prioriteiten ladder te zetten, kun je wat makkelijker in een fijne flow komen.

Externe invloeden kunnen ook nog roet in het eten gooien van je zorgvuldig gecreëerde flow. Die maken, dat hoe hard je soms ook werkt, het alsnog kut en donker is. Juist dat concept hoort ook bij het leven.

Zoals Dirk de Wachter (Belgische psychiater) het omschrijft “De kunst van het ongelukkig zijn”.

Nu kan dat misschien voor een aantal mensen iets wat depressief klinken, voor mij staat het voor absolute vrijheid. Minder streven, meer zijn, meer accepteren en meer loslaten.

Maar juist die uitdagingen blijven voor mij ook ingewikkeld en moeilijk, dit uit zich in een struggle die ik dagelijks ervaar. Wat ondersteunt is een op maat gemaakt actieplan. Ook al zijn we in de basis hetzelfde, iedereen heeft andere overtuigingen, pijnen, belemmeringen en dus zaken om aan te werken.

Het actieplan richt zich op het praktische stuk ; hormoonhuishouding, ontspanning, inspanning, mindfulness, voeding, geen afleiding (social media / nieuws) rust etc en het mentale aspect ; Onbewuste deel wat onder de waterlinie is verstopt, jouw (destructieve) patronen, jouw waardes en jouw gevoelsleven.

Ik moest de afgelopen weken weer flink aan de bak met mijn actieplan. Ik had last van externe invloeden, maar er kwamen ook weer oude patronen / verhalen om de hoek kijken. Die willen zo graag volledig met je aan de haal gaan, als een mega sneeuwbal van de zwarte piste. Het is prettig dat ik met een actieplan (waar niks doen ook een groot onderdeel van is overigens, voordat je het woord actie verkeerd interpreteert) weer kom tot focus en meer mentale rust. Maar fijn is het niet en wordt het ook nooit denk ik.

“Het kost veel moeite om moeiteloos te zijn” amen Roy Martina, I got you.

Berichten

Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
trauma release
De impact van het onderdrukken van emoties.

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben. Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover. Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar

Lees meer