Wat wil jij nu écht?

Ontstress en Mindset coach Jolien van der Wal

“Van verlangen naar verlengen”

Nee dit is geen quote van iemand lang geleden, deze 2 woorden kwamen vandaag ineens bij me op en bij elkaar. Het woord verlengen is overigens nooit echt indrukwekkend geweest. Je moest je paspoort of je sportschool abonnement verlengen, maar meer lading heeft het verder nooit gehad, tot dat Covid om te hoek kwam koekeloeren.

De 2 woorden, lijken veel op elkaar, maar wat een verschillende emoties kunnen ze brengen.

Het onderzoeken van het verlangen is iets wat bij mijn coachingstrajecten altijd centraal staat. Het is zo fijn, moeilijk en belangrijk tegelijk om daarop in te zoomen.

Ik ervaar het zelf altijd als een soort energie. Als je vastloopt qua energie en stress gerelateerde klachten, is herstel en echte aandacht voor je herstel belangrijk. Wanneer er weer meer ruimte ontstaat, is het goed om actief aan de slag te gaan met het onderzoeken van o.a. je verlangens, stel jezelf is de volgende vragen;

  1. Wat zijn jouw verlangens? Waar ga jij echt van aan? Waar kan jij van dromen?
  2. Hoe ziet dit er dan uit? Wat doe je? En wat doe je vooral niet?

Goede vragen, in een veilige omgeving, brengen jouw je eigen plan en je eigen richting.

Het is mijn missie om anderen te laten zien, hoe het ook anders kan en mag, daarom ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Maximaal leven is heerlijk, maar vaak herkennen we onze grenzen niet. Dit kan anders, op een manier die gezonder en duurzamer is en wat je weer energie, focus en rust brengt. Maximaal leven, maar wel vanuit een bewuste balans. Daar ligt mijn verlangen, iedere dag weer, om anderen daarin te begeleiden. Zodat het helder en makkelijker wordt voor jezelf.

Over het woord verlangen kan ik uren schrijven, aangezien dit de key is die je laat zien waar het voor jou om draait. Maar van het woord verlengen is mijn paracetamol inname afgelopen jaar best gestegen.

Het blijft iets om je over te verwonderen, hoe snel we het al normaal zijn gaan vinden om af te wachten wanneer we weer wat mogen of dat we toch weer gaan verlengen?

Het keer op keer verlengen doet mijn verlangen alleen maar verder aanwakkeren. Het verlengen maakt het mogelijk om op ontdekkingstocht te gaan (ja stukje omdenken dit😊)

Wordt creatief, kijk naar wat er wel kan, waar mag je dankbaar voor zijn? Én omarm de momenten dat het even niet gaat zoals je wil. Lukt het je dan om tijd en ruimte te maken voor de emoties en gevoelens?

Het verlangen naar wat je wél wil kan je helpen, maar ook wat je niet wilt geeft duiding. Als we straks niet meer gaan verlengen, ken dan je verlangens, zodat jij in charge bent met waar je je tijd aan besteedt.

Vindt je het lastig (wat overigens heel logisch is) om dit alleen te ontdekken? Laat me je helpen, stuur me een DM of check mijn andere blogs, misschien geeft dat je al meer tools of inspiratie.

Veel liefs Jolien

 

Berichten

Burn out coach
Start je in balans of uit balans?

Wat is realistischer; “Start” je vanuit balans en vliegen we dan her en der de bocht uit? Of zijn we standaard uit balans en op zoek naar balans? Balans, het lijkt wel the holy grail tegenwoordig. Bij iemand in balans denk ik toch aan een boeddhist die ergens op een kleedje, lekker zen zit te wezen. Ik schrijf dit met een lichte irritatie, want ja ik denk dat ik ook wat makkelijker zen word zonder

Lees meer
Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer