Wat als er geen weerstand meer?

weerstand en overgave

Stress is niks anders dan weerstand tegen de huidige situatie. Wat als er geen weerstand meer zou zijn? en jij volledig kan meebewegen met de tijd?

Hoeveel tijd spendeer jij (onbewust) aan het willen begrijpen van jezelf, de code kraken, zodat je er bent, zodat het duidelijk is, zodat alle antwoorden er zijn?

Onbewust ben ik hier veel energie aan kwijt geweest. Ik heb nieuws voor je, misschien opbeurend of misschien teleurstellend; Er is geen exacte code, elke dag is anders, elke dag vergt overgave, acceptatie en veerkracht.

Stel dat je het leven volledig en zonder weerstand zou kunnen ervaren? En dus gewoon mee kan veren, zonder oordeel, zonder weerstand, zonder gevecht? In volledige acceptatie met alle mogelijke tegenstrijdigheden en emoties die je kunt ervaren?

Bovenstaand is redelijk ambitieus, maar het inspireert mij enorm, om elke dag heel bewust een klein stapje te maken.  Een stap in overgave en meeleveren met wat zich op die dag of op dat moment aandient. Want er zijn zoveel tegenstrijdigheden, dat concept vond ik ingewikkeld, want het voelt alsof er geen basis is. Nu vind ik het interessant en bekijk ik het meer van een afstand, het is ok zoals het is…

  • De ene dag ben ik mezelf – de andere dag neemt mijn ego het onbewust over
  • De ene dag heb ik veel last van de mening van anderen – de andere dag vertrouw ik blind
  • De ene dag ben ik rationeel en helder – de andere dag ben ik sensitief en rommelig
  • De ene dag ben ik daadkrachtig – de andere dag ben afwachtend
  • De ene dag ken ik mezelf – de andere dag ben ik de weg kwijt
  • De ene dag voel ik geluk en liefde – de andere dag voel ik onrust en angst
  • De ene dag ken ik mijn koers – de andere dag ben ik stuurloos
  • De ene dag kost me energie – de andere dag brengt me energie
  • De ene dag twijfel ik over alles– de andere dag voelt elke beslissing als logisch
  • De ene dag ben ik extrovert – de andere dag ben ik introvert

*kleine disclaimer, het verschilt ook soms per uur, of sterker nog per minuut..

Berichten

Kan je niet meer stoppen?
Ga je door en kan je niet meer stoppen?

Een bewuste switch maken naar de ‘uit’ knop, oftewel échte ontspanning is (nog) niet helemaal ingeburgerd. Nee, liever gaan we nog even die ene presentatie af (of nog beter) maken, nog ff alle mails managen, to do lijstjes op orde maken, keihard knallen tijdens de sportles, nieuwe plannen en doelen maken, allemaal activiteiten die zich bevinden in de ‘(g)aan‘ stand. Maar echt bewust kiezen voor rust, ontspanning en verzachten is voor velen een compleet tegennatuurlijke

Lees meer
coach burn out
Niet jezelf zijn en maar aanpassen..

Ik vind het een wonderlijke ontwikkeling, als ik er zo over nadenk. Op welk moment heb ik besloten dat ik niet meer mijn authentieke zelf mag zijn? Bijna jaloers kan ik naar mijn kinderen kijken, die volgen 24/7 hun natuurlijke impulsen. Onbedaarlijk blij zijn, heerlijk aanstellen en medelijden hebben met zichzelf, huilen totdat ze niet meer kunnen (zelfs zonder echte reden) boos zijn op al het oneerlijke in het leven, kinderlijk enthousiast en ongegeneerd zijn

Lees meer
trauma release
De impact van het onderdrukken van emoties.

Ik had GEEN idee welke impact het onderdrukken of negeren van emoties kan hebben. Tijdens een mega intense en indrukkwekkende trauma release opleiding, heb ik groot ontzag gekregen voor het lichaam, later meer hierover. Ik merk aan mezelf dat ik steeds nieuwsgieriger word en meer en meer het onbekende wil opzoeken. Voor iemand die ook een prima kluizenaar is, is dat toch een ontwikkeling. Het is ook niet dat ik bewust het oncomfortabele opzoek, maar

Lees meer